ТИР сее шуменска бира на входа на Кърджали, преобърна се на метър до жилищен блок, има пострадала жена

10 Май 2016 | 20:59
0 коментара
Общество
ТИР сее шуменска бира на входа на Кърджали, преобърна се на метър до жилищен блок, има пострадала жена

Натоварен с палети шуменска бира тежкотоварен камион с ремарке се вряза в „детелината“ на входа на Кърджали тази вечер и се преобърна на метър до жилищен блок, има пострадала жена, няма жертви като по чудо.

Близо 20 метра от мантинелата са скъсани и навсякъде има разпръснати палети и бутилки. Няма официална информация за инцидента, очевидци твърдят, че ранената жена в онзи момент обгрижвала дръвчетата около блока, когато камионът с все сила се стоварил там. Тя е транспортирана в болницата, кракът й е счупен, правят се всички възможни изследвания, за да се назначи подходящата терапия, заяви директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Атанас Митков.

Мястото на катастрофата е отцепено, движението по дясната лента при влизане в Кърджали е блокирано, спасители и огнеборци се опитват да разчистят района и да освободят камиона. 

Районът около т.нар. „детелина на смъртта“ е особено рисков, чести са инцидентите с автомобили, движещи се с несъобразена скорост, които при спускането по стръмната отсечка пропадат на същото място, в годините назад имаше и загинали на място. Мнозина от струпалите се жители на близкия квартал коментираха, че шофьорът е невредим, но е категоричен нарушител, тъй като движението на подобни 15-тонни камиони по този път е забранено, за тях има входен път през село Мост.

Инцидентът е станал във времето, в което учениците от втората смяна в Езиковата гимназия, която пък е в опасна близост с мястото, излизат от занятия. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP