ТИР помете 7 автомобила, загина 28-годишна жена

11 Септември 2020 | 15:32
0 коментара
Криминално

Тежка катастрофа стана в центъра на Айтос по обед.

Товарен автомобил е ударил няколко коли, след което е спрял в крайпътна ограда, съобщиха от ОДМВР в града, цитирани от БНР.

Около 12.40 ч. на ул. "Хаджи Димитър" в Айтос възникна пътен инцидент, при който товарен автомобил "ДАФ" с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 51-годишен несебърлия, движещ се от Руен в посока кръговото движение, по неустановени до момента причини в района на Автогара - Айтос отнема предимството и допуска произшествие с пресичаща по пешеходна пътека пешеходка, след което блъска намиращите се по ул. "Хаджи Димитър" и вероятно изчакващи червения сигнал на светофара седем пътни превозни средства / освен леки автомобили, сред тях има и микробус/.


Вследствие на инцидента джип "Тойота рав 4", с търговишка регистрация, се самозапалва, като пътуващата на задната седалка 28-годишна жена от Търговище загива на място.

В УМБАЛ - Бургас са откарани шестима пострадали. Трима от пациентите са леко пострадали, останалите трима - средно тежко. Предстоят още изследвания, включително образни, и консултации за уточняване на състоянието с други специалисти от болницата. По първоначална преценка на специалистите в Шокова зала, засега няма пациент с опасност за живота.

Айтоската улица "Хаджи Димитър" / от Автогара - Айтос до кръговото кръстовище/ е затворена за движение, като на място работят полицейски екипи от сектор "Пътна полиция" ОДМВР - Бургас, Районно управление - Айтос и служители от "Пожарна безопасност и защита на населението" - Айтос. Предстои извършване на оглед на местопроизшествието. Пътният трафик в посока от и за Руен се извършва през обходен маршрут.

Причините за жестокия инцидент са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

По разказ на свидетели пред Флагман.бг загиналата жена е пътувала заедно с мъжа си, който не е пострадал при инцидента. Той все още се намира на местопроизшествието, в шок 

Динко Динев"Гледката е ужасяваща. Подобно нещо не сме виждали. Камионът се движеше надолу с много висока скорост, нямаше сила, която можеше да го спре. Разбрахме, че са му отказали спирачките. Заради високата скорост каросерията на камиона буквално се е откъснала, превозвал е над 30 тона жито. Спря едва когато се заби в другите коли, които си чакаха на червен светофар. Много голяма трагедия, дано да няма други пострадали", разказва пред медията очевидец.

Добавете Вашия коментар

TOP