Тиквата - уникалното природно богатство

28 Октомври 2016 | 13:17
0 коментара
Любопитно
Тиквата - уникалното природно богатство

Обичате ли тиква? Американците отдавна са признали вкусовите и лечебни качества на тиквата, която дори е станала част техните традиции. У нас това уникално природно богатства също се консумира редовно, съобщава "Дарик".За произхода на тиквата все още няма единно мнение. Някои смятат за нейна родина Америка, а други - Китай, където тя е била култивирана в императорския двор. Не случайно тиквата е любим плод на всички разказвачи на приказки - в нея наистина се крият истински вълшебства.

Витамини

Оранжевият цвят на плода се дължи на голямото количество каротин (провитамин А), който в някои сортове надвишава дори този в морковите.

Тиквата съдържа и някои много рядко срещани в растителната храна витамини. Затова тиквата се препоръчва на всички вегетарианци, бременни и малки деца.

Помага при безсъние

Освен че тиквата помага при безсъние, тя е полезна и при доста сериозни болести. Препоръчва се на хора със сърдечносъдови заболявания.

Топи килограмите

Всяка рецепта с тиква помага за по-лесното сваляне на килограмите. Тъй като тя се приема лесно от организма и не тежи на стомаха, тиквата спомага по-бързата работа на метаболизма.

Добавете Вашия коментар

TOP