Тиква с гигантски размери се пръхна в градината на 80 - годишна баба в Разлог

25 Октомври 2018 | 14:16
3 коментара
Любопитно

Тиква с гигантски размери от над 70 кг. се роди в градината на 80 - годишната баба Лиляна от Разлог.

Въпреки годините си, възрастната жена не спира да обработва своята градина и да отглежда земеделска продукция за себе си и семейството.

Разказва, че тази година трудът й е възнаграден, защото е отгледала няколко огромни тикви, като едната от тях е над 70 килограма.

„Тази година имаше много тикви и дори по-големи, но като не мога да ги нося, ги дадох на сватята да храни стоката“, споделя баба Лиляна, цитирана от Пирин прес.

По думите й, „в разложкото поле се отглежда всичко, защото има много вода, водата иде от Пирин, чиста вода, хубава вода, стига да си мокает да вадиш и поливаш, всичко се ражда“.

„От тази тиква стават и много вкусни тиквеници“ – коментира още баба Лиляна и признава, че отглежда и друга земеделска продукция, като прочутия боб, който тя продава, за да си подпомогне пенсията.

"Всичко става с много труд и с много любов към земята, когато човек се труди, не мисли за глупости, а когато нещо произведеш сам, радваш се“ – споделя още, почти 80-годишната трудолюбива жителка на Разлог, която се надява и догодина да добие толкова хубава продукция.

Добавени коментари

То е ясно публикува:
28 Октомври 2018 | 13:27
Тиквата се казва БОКО!
Биляна Славчева, Радио Благоевград публикува:
25 Октомври 2018 | 22:18
Да, наистина е коректно да споделите автора и медията, защото, първо така повелява Законът и второ-професионалната етика!
123 публикува:
25 Октомври 2018 | 17:02
СПОДЕЛЕТЕ АВТОРА - БНР/РАДИО БЛАГОЕВГРАД!!

Добавете Вашия коментар

TOP