Тихото време задържа мръсния смог в големите градове

04 Декември 2018 | 07:33
0 коментара
Общество

Значителна облачност във вторник в цялата страна. Отново се очакват гъсти мъгли в равнините, котловините и поречията, като в Дунавската равнина ще се задържат през целия ден. Почти няма да има вятър, което е предпоставка мръсният въздух отново да властва навсякъде.

Температурите ще останат отрицателни през целия ден в Северна България. В останалата част на страната през деня ще са между 4 и 9 градуса. В Югозападна България температурите ще са до 11-12 градуса. Предупрежденията в жълто днес обхващат северните области и някои западни райони. На север температурите ще са отрицателни през целия ден, ще има ниска видимост, а на запад – само мъгли. В планините ще е облачно, но без валежи. Вятърът ще е умерен със скорост 25-30 километра в час.

Дневните температури по високите върхове ще са около минус 2, в по-ниското – 5-6 градуса. Вечерта се очаква да нахлуе влажен въздух от запад-северозапад. С него се очакват слаби валежи в сряда - дъжд в равнинните райони и сняг в планините. Ще има слаби валежи в средата и в края на седмицата. Температурите постепенно ще се повишават, като през почивните дни дневните ще достигнат около 10 градуса. Въздухът, който дишаме днес, отново е с опасно високи стойности. Рано тази сутрин най-големи концентрации на фини прахови частици има в София – до четири пъти над сренодневните норми. Следват още Горна Оряховица, Шумен и Пловдив. В столицата най-големи стойности са регистрирани в станциите в Надежда и Павлово.

Добавете Вашия коментар

TOP