Ти да видиш! Бат Сали се фука с диплома за даскал, снабдил родата с тапии за юристи, адвокати и икономисти

12 Август 2018 | 13:11
0 коментара
Любопитно

Самоковският господар на ромската махала Александър Методиев, по-известен с прозвището си бат Сали извади на бял свят тапията си за висше образование от някогашния ВИФ „Георги Димитров” и днешна Спортна академия, научи HotArena. 

От нея става ясно, че бившият депутат е завършил с много добър успех, издържал е с петица държавния изпит и е придобил цели две квалификации – треньор по футбол и учител по физическо възпитание. Това се случило в далечната 1988 г., като преди това ромът минал през местната гимназия, защото по Тошово време средното образование било задължително за всички.  

По-възрастните самоковци не си спомнят обаче мургавелкото да е следвал някога в София, макар че обичал да рита топката и наистина имал изяви в „Рилски спортист”, а след това и в „Беласица”. Хвалел се, че с право го избрали за капитан, понеже отбелязвал много голове, имал стратегически поглед към случващото се на терена и бърза мисъл на кого как да се подаде. Отделно бил и цар на дългите пасове... 

Преди промените на Сали му викали Сашо и работел в ресторантьорския бизнес в курорта Боревец. Там посрещал с охота чужденките от бившата ГДР, Чехия и Полша. Дори понаучил немски, защото работата му го изисквала. След 1994 г. започнал да настоява да го наричан не Сашо, а Сали, защото не бил циганин, а турчин. Майка му също била туркиня, която можела да гледа не по-зле от Ванга на бучки кристална захар. Жената отдавна е покойница, но изпратена при свети Петър по мюсюлмански обред. 

Името на бат Сали непрекъснато се намесва в скандали – като се почне от изобретението му да направи частно енерго в енергото на циганската махала, мине се през семейната хармония и се стигне до сюрията любовници, който го следвала и днес по петите. Ако се вярва на мълвата имало защо – Александър Методиев бил щедър кавалер, непрекъснато разкарвал метресите си по екскурзии, плащал сметки, давал джобни и пазарувал коли за подаръци и дипломи от популярен столичен университет. Разбира се, сделката не правел никога лично той, а негови приятели. Те пък препредавали нещата на свои приятели. Така почти за нула време голяма част от момите покрай Методиев станали наперени висшистки.  

Многобройните роднини на Сали също имали тапии - най-вече за юристи, адвокати и икономисти. Малцина от тях се осмелявали да практикуват занаята, защото не им се налагало – пари имало достатъчно за всички, както и бизнес. Александър бил прекалено доволен от факта, че преди две години се отървал с глоба от 3000 лева за хулиганство на пътя, макар че извикал по мобилния си телефон роми, които да се разправят с ченгетата.

Тогава на път за Костенец луксозното возило на самоковеца било спряно за проверка от пътни полицаи. Вместо усмивка и показване на талон и шофьорска книжка от отворения прозорец лъснала депутатската карта на Бат Сали и полетели куп цинизми. Обидени от държанието му, униформените бързо сезирали прокуратурата, която завела дело за хулиганство на пътя, пише Уикенд.

Добавете Вашия коментар

TOP