Тетрадка със знаци издала втория задържан за над 300 кг кокаин в Студентски град

11 Юни 2020 | 07:55
0 коментара
Криминално

офийският апелативен съд решава дали вторият обвинен по случая със задържаните над 300 кг кокаин в Студентски град да остане за постоянно зад решетките.

Тетрадка със знаци издала втория задържан за наркотиците в Студентски град. Манол Николов беше задържан в складова база в Горни Богров, където се е укривал.

БГНЕС припомня, че в края на май Софийският градски съд остави в ареста мъжа, в чиято кола бяха открити 40 кг кокаин. Прокуратурата поиска Николай Петров да остане за постоянно зад решетките заради риска да извърши друго престъпление или да се укрие. Общо 327 пакета, с тегло около 1 килограм всеки, откри полицията в „Студентски град”. Жилището, в което е открито рекордното количество дрога е обитавано от задържания навръх 24 май Николай Петров, чиято мярка за неотклонение гледа градския съд на 27 май.

След извършени множество действия по разследването – претърсвания и изземвания, назначени осем ДНК – експертизи, три дактилоскопни експертизи, трасологични и графическа експертиза се е установила съпричастността на лицето М.Н. към деянието. Същият е привлечен като обвиняем за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение – 327 килограма кокаин, открити в апартамент на ул. „Проф. Атанас Иширков“ в ж.к. „Студентски град“, извършено в съучастие с Н. П. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP