Тестовете в Банско са показали, че само 5,57 процента са с изградени антитела за COVID-19

21 Май 2020 | 10:39
1 коментара
Общество

Масовите бързи тестове в Банско дадоха своите официални резултати и те сочат, че само 5,57% от местните са изградили антитела срещу COVID-19, което ясно показва, че са прекарали вируса под една или друга форма, съобщава Канал3.

Общината започва да търси варианти, с които да излезе от кризата и да покрие щетите, нанесени в този дълъг период, в който местните се бореха със заразата. От там очакват поне 2 млн. лв. държавна помощ, докато в бизнеса все още не са изчислили от каква подкрепа ще имат нужда.

Местната управа вече предприе някои мерки, за да подпомогне туристическия бранш, като намаляване с 50% цената за наем на тротоарно право до края на 2020 г. и 5% отстъпка за такса смет. Обмисля се и бюджетът за културни мероприятия да бъде пренасочен към ремонт на улици и площадки, тъй като така или иначе масовите събирания на хора няма да бъдат разрешени в близките месеци.

Добавени коментари

Петър Келеман публикува:
21 Май 2020 | 12:12
Кмете, спиш ли? Услади ли ти се лъжичката на властта? Бъркаш ли в кацата с мед? Забрави ли хората, които те подкрепиха? Сега те са просто рая, нали? Въчкова качи ли ти се на главата? Вече тя командва парада, нали знаеш? Защо искаше от твоя благодетел Борисов да затвори града? Плана ви мина успешно , нали? Кой оцеля от бизнеса, всички знаем ... Населението обича ли ви, докога?

Добавете Вашия коментар

TOP