Теставено за коронавирус на учителите в област Благоевград ще започне най-вероятно в понеделник

20 Януари 2021 | 09:54
0 коментара
Общество

На 25 януари започва масово тестване на учители за COVID-19. За целта ще се използват антигенни тестове. Това обяви вчера здравният министър Костадин Ангелов.

Най-вероятно от понеделник, 25-и януари, ще започне тестването и на учителите в област Благоевград. Това каза за Радио Благоевград днес директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. Той уточни, че ще бъдат извикани всички медицински сестри от училищата, за да бъдат обучени как да правят изследванията, ще им бъдат раздадени и антигенните тестове.

В РЗИ-Благоевград е доставено достатъчно количество антигенни тестове, за да стигнат за тестването на всички учители.

Д-р Калоянов информира, че имат инструкции от министерството на здравеопазването ваксинацията от втората фаза да започне едва когато бъдат обхванати всички медицински лица.

Почти е направена реимунизацията на медицинските лица в област Благоевград. За целта в Регионалната здравна инспекция бяха доставени 200 дози от ваксината. „Чакаме и тази на „Модерна“ и още нови количества“, каза д-р Калоянов и допълни, че засега желание за ваксинация са заявили около 25 процента от учителите в областта.

Добавете Вашия коментар

TOP