Терористична атака в лондонското метро

15 Септември 2017 | 13:50
0 коментара
Криминално

Взрив избухна тази сутрин в лондонската метростанция „Парсънс грийн” – една от ключовите точки в столичния транспорт. 18 души са хоспитализирани след експлозията. Смята се, че никой от тях не е ранен сериозно. Лондонската пожарникарска служба е получила сигнал около 08:20 ч. местно време. На мястото са полицейски и медицински екипи, като районът около станцията е отцепен. Граждани публикуваха снимки от инцидента в социалните мрежи. На някои от тях се вижда бяла кофа, тлееща във влака.

Кореспондентът на Би Би Си Риз Латийф разказа за паника, писъци и бягащи хора. „Скотланд Ярд” съобщи, че инцидентът се ще се разглежда като терористичната атака. Случаят вече е поверен на антитерористичното подразделение на столичната полиция.

Британският премиер Тереза Мей вече свика среща на извънредния правителствен комитет COBRA във връзка с терористичната атака в лондонското метро, съобщи „Скай нюз”. Заседанието ще се състои в 13:00 ч. местно време. По-рано министър-председателят изрази съчувствие към пострадалите при инцидента. "Моите мисли са с тези, които са ранени в станция „Парсънс грийн”, и службите за спешна помощ, които смело реагират на тази терористична атака", написа тя в Туитър.

 От март до този момент Великобритания бе обхваната от вълна от терористични атаки, при които са загинали десетки души. Нивото на терористичната заплаха сега е определено като "сериозно". Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Лондон: + 442075813144 и + 442075849400. /БГНЕС, ТАСС
 

Добавете Вашия коментар

TOP