Тенисисти от 16 държави ще вземат участие в международния турнир на „Барокко Къп“, който ще се проведе от 15 до 20 октомври на кортовете на ТК „Барокко“ в Студентски град. В турнира ще вземат участие юноши и девойки до 16 г. от трета категория на Тенис Европа.

Основните схеми при юношите и девойките ще бъдат от по 32 състезатели, което е идеална възможност за родните тенисисти да премерят сили с връстниците си от Европа и да спечелят точки да европейската ранглиста.

В състезанието освен родните таланти ще вземат участие тенисисти от Гърция, Македония, Украйна, Румъния, Германия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция, Дания, Молдова, Чехия, Австрия, Русия, Полша и Швейцария.

Този турнир е пореден успех за работата на БФТ да осигури богат държавен календар на родните състезатели по тенис с държавни първенства, турнири и международни турнири за всички възрастови групи.

 По този начин нашите състезатели могат да участват на престижни турнири от календарите на Международната и Европейската тенис федерации, но на родна земя.БЛИЦ-СПОРТ