ТЕНИС: Федерер срещу Джокович на полуфинал! Джокович изхвърли екзекутора на Гришо

03 Ноември 2018 | 09:03
0 коментара
Спорт

Най-именитият швейцарски тенисист Рожджър Федерер победи японеца Кей Нишикори с 6:4, 6:4 и се класира за полуфиналите на „Мастърс“ турнира във френската столица Париж, където ще има класически сблъсък срещу Новак Джокович.

Маестрото проби Нишикори в деветия гейм на първия сет и поведе, а след това и спечели частта с 6:4.

Във втория сет Федерер дръпна с 2:0 и до края на мача не допусна изненада при своето подаване, побеждавайки безкомпромисно със същия резултат като в първата част.

Преди полуфиналния сблъсък Джокович води с 24-22 победи в общия баланс срещу Федерер, а последната от тях бе в Синсинати тази година. Последният успех на швейцареца в срещу сърбина пък е от 2015 година на финалния турнир на ATP в Лондон.

В другия полуфинал един срещу друг се изправят австриецът Доминик Тийм срещу германеца Александър Зверев.

Джокович изхвърли екзекутора на Гришо

Новак Джокович обърна елиминиралия Григор Димитров хърватин Марин Чилич с 4:6, 6:2, 6:3 и се класира за полуфиналите на силния „Мастърс“ турнир във френската столица Париж.

Поставеният под №2 в основната схема сърбин загуби с 4:6 в първата част, но след това взе инициативата. Петият в схемата хърватин не успя да се противопостави в следващите два сета, спечелени от Ноле категорично с 6:2, 6:3.

В спор за място на финала Джокович ще се изправи срещу победителя от последния четвъртфинален сблъсък между японеца Кей Нишикори и третият в света Роджър Федерер от Швейцария.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP