Тема с продължение: Мехмед, ти къде беше? Въпросът, който 10 дни е без отговор!

05 Октомври 2020 | 10:47
0 коментара
Общество

10 дни след мистериозното изчезване на 2-годишния Мехмед от Якоруда и последвалата щастлива развръзка, детето е спокойно и остава при семейството си.

С него работят психолог и социални служители, докато полиция и прокуратура продължават работата по случая.

Не е изключена нито версията, че детето е било отвлечено, нито другата - че се е изгубило.

Изписаха Мехмед от болницата, прибира се у дома

Малкият Мехмед беше открит случайно от горския стражар Муртаза Клечов, след като беше в неизвестност 24 часа.

Момченцето сега е щастлив с близките си, разказва неговата баба.

"Спокойно е детето, добре е, весел е. Социалните идват, през ден идват, психолог идва тука при детето, добре е, проблеми няма. И с нас работи психолог и няма опасно", споделя Емина Юркина пред БНТ.

Жената все още няма обяснение как малкият Мехмед изчезва за минути от двора пред къщата и къде е бил цели 24 часа.

"То на две годинки и половина и нищо не казва, и съм благодарна на всичките екипи, които ни влезнаха в положение и намерихме детето…", заяви баба му.

За сега не се налага детето да бъде настанявано в специализирани институции, казаха от регионалната дирекция Социално подпомагане в Благоевград.

От дирекция Социално подпомагане в Якоруда са предложили различни социални услуги на семейството на малкия Мехмед, към момента обаче то не се е възползвало от нито една от тях.

А в Якоруда изчезването на Мехмед продължава да е сред най-коментираните теми, а хората продължават да вярват, че той е бил отвлечен.

През следващите дни се очаква резултатът от назначената медицинска експертиза, която да даде отговор на въпроса от какво са получени охлузванията по крачетата на детето, които е имало при намирането му в гората.

Добавете Вашия коментар

TOP