Тежка спасителна акция в Пирин планина! Жена от Банско с черепно-мозъчна травма в болница

17 Септември 2019 | 11:22
0 коментара
Общество

Тежка спасителна акция се е провела вчера в Пирин. Това съобщи директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев.

Сигнал за пострадала туристка е постъпил в 17.25 часа вчера. Предполага се, че жената е родом от Банско, а възрастта й е около 40 години.

Постъпило е искане за спешна евакуация с хеликоптер, тъй като травмите са били много сериозни.

Първоначално към мястото на инцидента са тръгнали шестима спасители, като междувременно е предприета и акция с хеликоптер, за която планинските спасители са поискали съдействие от МВР и Министерството на отбраната. Напредлатото време на светлата част на денонощието обаче не е позволило вдигането на машината.

24 планински спасители от отрядите в Банско, Разлог и Добринище са се включили допълнително в спасителните действия.

Акцията е приключила в 2.30 часа сутринта, като жената е била спасена.

Все още не е известно защо тя е била сама. “Туристката е откарана в болницата в Разлог. Има множество травми като най-сериозната е черепно-мозъчна. Има много наранявания в горните и долните си крайници, множество охлузвания и рани”, допълни още Емил Нешев.

Директорът на ПСС отбеляза, че е изключително необходимо и наложително в България да има хеликоптери за спасителна дейност. “Само това е начинът да успеем да осигурим безопасен и бърз транспорт на пострадал особено в такива отдалечени местности и е много случаи това е животоспасяващо”, обясни той.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP