Театралният фестивал „Тара-ра-бумбия“ представя „Великденско вино“ и „Щастливият Бекет“

16 Май 2018 | 15:36
0 коментара
Култура

Театър „Възраждане“ излиза днес от 19.00 часа на Голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров“ с постановката „Великденско вино“. В рамките на фестивала „Тара-ра-бумбия“ от 21.30 часа в Младежки дом ще бъде представен един алтернативен театрален спектакъл, вдъхновен от пиесата „О, щастливи дни“ на Самюел Бекет – „Щастливият Бекет“.

Пиесата, на Константин Илиев  и режисьора Весела Василева „Великденско вино“,  е с няколко номинации АСКЕЕР 2017 и Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство „АСКЕЕР 2017“.

Както в криминалния роман (по Цв. Тодоров) пред очите на публиката ще се разгърнат едновременно две истории: едната завършена – тази на престъплението, и едната незавършена – тази на разкриването на престъплението. Само че сега престъпникът и разследващият са едно и също лице. Кои са героите и къде е истината, зрителите ще могат да разбера от 19.00 часа.

Режисьорът Марий Росен играе на сцената заедно с Ана Вълчанова, Петя Боюкова, Константин Тимошенко в „Щастливият Бекет“ от 21.30 часа в Младежки дом. Макар да е вдъхновено от пиесата на Самюъл Бекет “О, щастливи дни!”, в представлението се ползват само няколко цитата от нея. Основната част от текста ще бъде написан от зрителите.

Добавете Вашия коментар

TOP