Театрални таланти от Симитли ни учат да не спираме въображението си

06 Юни 2018 | 13:26
0 коментара
Култура

Ученици от Симитли, театрални таланти, учат свои връстници, деца и подрастващи как да не изпуснат своето въображение да си отиде.

Клуб „Сценични изкуства“, ръководен от педагога Таня Пирнарева, част от проект „Твоят час”. От „Твоя час“ в училище децата научили и показаха много – представление с поука – как да не загубим въображението си. На сцена, пред широката публика децата показаха подготвяната няколко месеца представителна изява за края на годината.

Какво става, когато Въображението е болно? Когато отслабне? Когато не е на почит? Нещо, което много често му се случва в днешния буквализиран свят, в който прагматиката отдавна се е преселила в сърцата на възрастните и постоянно снижава долната граница на поява при най-малките. Когато компютърните игри, комиксите, телевизионните предавания поднасят всичко наготово, смляно, зазидано в точните си кутийки. И какво ще стане, ако ги няма Измишльотините - тези драги герои в пиесата-приказка "Ваше Въображение"?

Пиесата беше поставена като сценична реализация с много голямо желание и от ученици и техния ръководител. Пред очите на директорите на гимназията, преподаватели, родители, съученици и приятели, клуб „Сценични изкуства показа колко е важно да не спираш въображението си с рутината на живота. С подаръци и огромно благодаря за децата от страна на госпожа Пирнарева, както и от децата към нея тя приключиха творческата година на клуба.

Добавете Вашия коментар

TOP