Театрален маратон в „Тара-ра-бумбия”- Иво Димчев, модул „Памет”, „45 ° по Азарян”, „Театър, любов моя!, „Отблизо”, „Help me Jones”

14 Май 2016 | 11:07
0 коментара
Общество
Театрален маратон  в  Тара-ра-бумбия”- Иво Димчев, модул  Памет”,  45 ° по Азарян”,  Театър, любов моя!,  Отблизо”,  Help me Jones”

Иво Димчев представя едно невероятно представление в IV Международен фестивал „Тара-ра-бумбия”- „Songs from my shows”. Днес жители и гостите на Благоевград ще станат част от един различен музикален проект, който започва от 22.30 часа на Голяма сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров”. Иво Димчев събира над 10 песни от различни свои спектакли и ги представя като самостоятелни и независими музикални опуси. Концертът е  показван с изключителен успех на сцени във Виена, Ню Йорк, Белград, Сао Пауло, Брюксел, Париж, а утре ще бъде част от театралния фестивал „Тара-ра-бумбия”.

Маратонът в „Тара-ра-бумбия” ще бъде открит от 14.30 часа с модул „Памет”. В него, на Камерна сцена на ДТ „Никола Вапцаров” ще бъде представена книгата на Крикор Азарян – „Алхимия на играта”. Веднага след това започва и филмът на Лилия Абаджиева „45 ° по Азарян”. През работни моменти от репетиции, разговори с актьорите, противоречия и след скандал изкуството е празник и продължава. Азарян е роден в Пловдив. Фелини е любимият му режисьор. Театърът е любов.  Музата е животът. От 60 часа записан материал Лилия Абадажиева създава портрет на доайена в български театър Крикор Азарян.

Още познати лица илизат на благоевградска сцена. Актрисата Касиел Ноа Ашер е режисьор на постановката по текстове на Валери Петров „Театър, любов моя!” На Голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров” от 19.00 часа жителите и гостите на Благоевград ще могат да видят „Театър 199”. Сценографията е на Красимира Серафимова, музиката на Емилян Гацов- Елби, костюми: tochka/ Касил Ноа Ашер. В „Татър, моя любов” участват самата актирса Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля, Стефка Янорова.

„Театър, любов моя!“ не е представление. То е лична, съдбовна среща на четирима непознати”, казва Касиел Ноа Ашер.

Михаела Заимова, Георги Трайков, Христина Пенкова и Анастас Жайгаро ще представят „Отблизо” в 21.00 часа на Камерна сцена. Това е дипломен спектакъл на студентите от IV курс „Актьорско майсторство” в ЮЗУ „Неофит Рилски”. Спектакълът, с режисьор Недялко Делчев, не се препоръчва на лица под 16 години. Той представя пътищата на двама мъже и две жени, които се пресичат съдбовно. „Отблизо”, по Патрик Марбър, е съвременна трагикомедия за нишките, които лесно ни свързват и точно толкова лесно се късат и ни разделят.

Точно в полунощ Марий Росен, Константин Тимошенко и Андрония Попова ще ни пренесат между музиката и театъра в „Help me Jones”.

Билетите за всички постановки от IV Международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия” могат да бъдат закупени  на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” и са на символични стойности, като за ученици и студенти има отстъпки. Заповядайте!

Добавете Вашия коментар

TOP