Театарът в Благоевград със становище по повод отправените обвинения заради спрения проект

05 Септември 2019 | 18:05
1 коментара
Култура

Ръководството на Драматичен театър „Никола Вапцаров”- Благоевград излезе с официално становище относно oтворено писмо от г-н Борислав Владиков по отношение спирането на проекта „Евангелие по Никола” на режисьора Ставри Карамфилов в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград и състояла се пресконференция на 3 септември 2019 година, с начален час 13 часа в заседателната зала на хотел „Монте Кристо”- Благоевград.

Публикуваме становището без редакторска намеса:

Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград категорично застава срещу разпространените, в последните няколко дни, публични изявления, съдържащи неверни твърдения, касаещи дейността му. Считаме това за опит да се навреди на театъра и на институциите, с които работи, с цел лични интереси.

Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград води прозрачна политика на управление, отчетите му представляват публично достъпна информация и в този ред на мисли е неразбираема смелостта, с която се хвърлят лъжливи твърдения в публичното пространство.

Въвличането на трети страни в конкретната ситуация също считаме за абсолютно недопустимо.

Изразените притеснения относно честването на 100 – годишния юбилей на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ са неоснователни и неподлежащи на допълнителен коментар в публичното пространство. Подобни нападки пречат на нормалното протичане на работния процес и застрашават достойното честване на юбилея.

МАРГАРИТА МАЧЕВА

ДИРЕКТОР

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР

„НИКОЛА ВАПЦАРОВ” – БЛАГОЕВГРАД

Добавени коментари

Ники публикува:
05 Септември 2019 | 19:47
Заглавието е ....

Добавете Вашия коментар

TOP