Тази отрова се оказа най-мощното лекарство за лечение на рак

29 Юли 2018 | 19:06
0 коментара
Любопитно

Служител на Института по биология и биомедицина NSU заяви, че руските специалисти са разработили уникален състав на лекарство,  включващо пчелна отрова. По време на опитите с животни се потвърждава неговата ефективност срещу най-тежкото заболяване.

"Изпробвахме това лекарство върху плъхове в продължение на няколко години и въпреки че окончателната проверка все още не е готова, очакваме деня, в който ще започнем да спасяваме на животи", казва Анна Деригина.

Учените изобщо не са предполагали, че отровите са възможно средство за лечение на рак. Вече е известно със сигурност, че отровата на бразилската осанка Polybia paulista може да унищожи раковите клетки и да действа в положителна насока. Специалистите от NSU разработват технологии, които биха позволили изолирането на лекарствени съединения от отровата на обикновени медоносни пчели и също така да създадат аналози.

Според тях ензимът мелитинът, присъстващ в отровата на пчелите, има способността да прониква в самата сърцевина на раковите клетки - в митохондриите, които предизвикват в себе си механизъм за саморазрушаване. Също така, мелитинът може да помогне в борбата срещу диабет тип 2 и възпаление, казват експерти. /Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP