Татаня Буруджиева: Цачева на няколко пъти зададе въпроси, които определено вдигнаха топката на нейния опонент

20 Октомври 2016 | 10:22
0 коментара
Политика
Татаня Буруджиева: Цачева на няколко пъти зададе въпроси, които определено вдигнаха топката на нейния опонент

"И двамата кандидати излязоха от моите очаквания. От една страна г-жа Цецка Цачева надхвърли всичките ми очаквания да говори с клишета и да се държи като гласа на г-н Бойко Борисов, негов защитник, адвокат. Надхвърли очакването ми да бъде по-компетентна и по-опитна в студиото". Това заяви ексклузивно пред БЛИЦ политологът и бивш депутат от БСП Татаня Буруджиева минути след края на дебата между кандидат-президентите на ГЕРБ и БСП Цецка Цачева и ген. Румен Радев."Тя на няколко пъти зададе въпроси, които определено вдигнаха топката на нейния опонент. Опита се да се прави на компетентна в неща, от които всичко подозираме, че не разбира - разликата между армия и въоръжени сили. Тя дори не знае на какво ще става главнокомандващ, камо ли какво да прави като главнокомандващ.

Нека да не забравяме, че от решението на главнокомандващия зависят много милиарди. Нещата не са просто дали г-жа Цецка Цачева знае или не как се тръгва да се марширува на парад - дали с левия, или с десния крак", заяви Буруджиева.

"Що се отнася до г-н Радев, той надхвърли очакванията ми от гледна точка на три неща. Първо, той пълнеше студиото, което за мен беше неочаквано. Гледала съм го в други прояви. Изключителна грешка е от щаба на Цачева да се съгласят на право участие, да са прави кандидатите в студиото, защото, когато е седнал, г-н Радев не предизвиква този ефект.

Г-н Радев прояви много бързи реакции в няколко момента, които за мен са изненадващи за човек, който не е политик, и най-важното, за човек, който не шества по медиите често и аз него е ново. Това показва качества, които не са просто тренинг, тъй като това не може да се усвои за краткото време, за което той се занимава с тази кампания", обоснова се политоложката.

"Ген. Радев ме изненада не просто с липсата на клишета, ами с това, че прояви всичките добри качества, които са характерни за висшите математици. Те са много специфична порода хора. Изненадата беше в някои конкретни позиции. Говорим по повод на функциите на президента, в международно отношение по въпросите, които се дебатираха. 

Ако мога да обобщя, впечатлението ми е, че неполитикът категорично се представи като отличен държавник, докато политикът се показа категорично като един лош пиар.", заключи Татяна Буруджиева.

Смятам, че шансовете на ген. Радев са такива, каквито ги дават и социолозите, но смятам, че те са затвърдени след този дебати и категорично повишени. Онова, което накара г-н Борисов да истеризира, това не е социологията, а ясното познание на терена и разбирането, че на втори тур категорично може да загуби. Мисля, че днес неговата кандидатка успя да му го докаже", завърши бившата депутатка. 

Ивайло ИЛИЕВ, БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP