Танцьорите на Белица гости на фестивал в Каменица, Македония

17 Август 2018 | 13:05
0 коментара
Култура

По покана на градоначалникът на община Македонска Каменица, Соня Стаменкова и директорът на КИЦ „РОМАНСА“ Горан Огняновски , Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ град Белица ще бъде един от специалните гости на „Каменичко Културно Лято 2018“ – Македонска Каменица, Република Македония на 26 август 2018 г.

Проявата се организира за отбелязване на 28 август – Ден на общината и Деня на миньорите.

Тази година събитието ще се проведе в периода от 26 до 29 август с богата културна и художествено – развлекателна програма.

Целта на мероприятието е да се допринесе за по-голямо утвърждаване и популяризиране на община Македонска Каменица като важна туристическа и културна дестинация, но същевременно и за насърчаване на кулинарния сектор, малките и средните фирми от хранително-вкусовия сектор, местното селско стопанство и пчеларството, пред потенциали не само от Македония, но и от съседните страни.

През годините традиционните партньорски отношения, личностния потенциал , изграденото доверие и приятелство свързаха двете транс-гранични общини , основани на емоционална близост, общност на ценности и интереси в полза на хората ,способност за ефективно взаимодействие между партньорите Македонска Каменица и Белица.

Добавете Вашия коментар

TOP