Талантливите деца на България! Певицата Румяна Попова вдъхнови Виталия от Мездра да запише поредна своя песен

10 Септември 2018 | 17:28
1 коментара
Култура

Голямата и мечта е да пее на „Детски Пирин Фолк” догодина.

Народната певица Румяна Попова вдъхнови малката Елизабет Виталиева от Мездра да запише поредна своя песен.

В родния си град, момиченцето, което обожава песните от Пиринския край и народната музика с македонско звучене е познато с псевдонима Виталия.

Освен Румяна Попова, тя много харесва още Пепи Христозова и Лили Иванова.

Подобно на всяко момиче на нейната възраст пък, Виталия танцува неуморно под ритъма на песните на Гери Никол.

Малката госпожица с ангелски глас пее от четири годишна възраст. Печелила множество награди от национални, регионални и международни фестивали и събори, разкриват от семейството и.

Солистка е на вокална група ,,Детски свят-мини" при музикалният педагог Анета Петкова в Мездра.

Само преди месец – на 10 август излезе и авторската й песен  „Родена съм под щастлива звезда", която се превърна н истински хит. Песента е качена в ютюб и вибокс 7, където има хиляди гледания.

„За нея музиката е всичко, казва че няма да спре да пее и да весели народа”, споделя с вълнение нейната майка.

Днес, 10 септември, Елизабет или Виталия, засне още една своя любима народна песен от Пиринския край – „Цъфнало цвеке шарено". Въпреки крехката си възраст, момиченцето работи неуморно и по още 3 проекта.

 „Тъй като Виталия много харесва македонската музика за бъдеще сме с амбиции да запишем и песните „Катерино моме”, ,,Павле ми пие "и ,,По друм ода майче". Най – голямата и мечта обаче е да се яви на „Детски Пирин Фолк” догодина. Дай боже да пее на тази сцена, дано да и се сбъдне тази мечта”, пожелава и майка й и допълва:

„Когато се облече в носия се поглежда веднага в огледалото и казва... Мамоо, аз съм много красива така, много се харесвам, а когато се кача на сцената и хората ме ръкопляскат, чувствам че от мен ще избухнат конфети. Народа ме зарежда и знам, че един ден ще пея само за него, ще стана голяма певица. След тези думи няма как да я не подкрепим, в нас постоянно пее. Днес дори слушаше „Даньова мама” и се опитваше да я изпълни, но е твърде малка още време и трябва”, развълнувано обяснява майка й.

И разяснява: „Страстта и към пеенето не пречи на училището. Тя съчетава и двете неща еднакво добре. Виталия е отлична ученичка. Математиката я влече много, явявала се е на олимпиади, където е класирана на множество призови места”.

Добавени коментари

Петя публикува:
10 Септември 2018 | 18:10
Слънчице

Добавете Вашия коментар

TOP