Таекуондист от „Фолкън“, студент в ЮЗУ, с приза „Най-добър сред най-добрите“

03 Октомври 2018 | 08:49
0 коментара
Спорт

Таекуондист от „Фолкън“ грабна приза „Най-добър сред най-добрите“ в откритото първенство на Моравия в азиатския спорт. 20-годишният благоевградчанин Дени Велев първо отвя конкуренцията на спаринг в кат. 85 кг, в която се състезава, макар че е с 15 кг по-лек и се вмества в кат. 70 кг. След това студентът н ЮЗУ „Неофит Рилски“ прегази претендентите за голямата награда, в битка за която влизат шампионите във всички категории.

С девет отличия се завърна от Чехия 8-членната група от областния център на Пиринско, предвождана от секретаря на родната федерация и шеф на съдиите Вергилий Ситнилски. Освен Велев в дисциплината спаринг се позлатиха още Антон Огорелков /64 кг/ и Любомир Бакалски /71 кг/ при мъжете, Любомир Дракалийски /38 кг/ и Христина Касева /50 кг/ при децата и при девойките младша възраст Валерия Андреева /60 кг/, която взе и бронз на форма. Среброто заслужи при най-малките Александър Михайлов /44 кг/, трето място при юношите зае Олег Василев /60 кг/.

В спор за отличията на доджанга излязоха 530 таекуондисти от България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Словения, Полша, Унгария, Словакия и домакините.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP