Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера изритал багажа на 87-годишна бездомна жена в метрото.

За това разказват пред NOVA две момичета, присъствали на случилото се.

Самият Контрера призна за инцидента във „Фейсбук”, определяйки свидетелките като „джендър активистки”, а обвиненията им като „злостна кампания в социалните мрежи”.

Твърди, че ритнал багажа, защото бил изоставен, а едно от момичетата дори посегнало да го удари.

„Бяхме на метростанция „Сердика” към 20:30 ч. в петък вечерта. Една баба ни помоли да ѝ помогнем с багажа, тъй като ѝ тежеше. Докато разговаряхме с нея, Карлос Контрера слизаше надолу по стълбите и във видимо нетрезво състояние започна да рита багажа”, посочва Ивелина Пламенова една от свидетелките на инцидента.

Тя посочва, че общинският съветник от ВМРО се държал „доста нагло”: „Каза, че този багаж пречел”.

Според Ивелина Пламенова политикът заявил, че е забранено да се оставя багаж на стълбите, че той пречел на движението и оставянето му било опасно.

Другата свидетелка, Ирина Кръстева, заявява, че когато му направила забележка, Контрера започнал да я дърпа.

„Питах го кой е. Той ме хвана подмишница и ми каза, че сега ще ми каже кой е и започна да ме влачи до билетния център. Беше много високомерен”, посочва Кръстева.

Двете свидетелки казват, че когато дошли повиканите заради разправията полицаи, те не разпитали Контрера, но му направили забележка.

С помощта на двете момичета пострадалата жена е подала жалба на следващия ден в Трето районно полицейско управление в София.

От пресцентъра на ВМРО са съобщили, че докато тече разследването на инцидента общинският съветник няма да коментира станалото.