Съветник на Близнашки нарочен за шеф на ДАНС?

09 Март 2015 | 21:22
0 коментара
Политика
Цвятко Георгиев (от лявата страна на Веселин Вучков)
 

Съветникът на служебния премиер проф. Георги Близнашки и сегашен зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев е едно от най-вероятните лица за поста председател на ДАНС, твърди „Труд".

Георгиев беше съветник на експремиера Близнашки по националната сигурност и се счита, че е от редиците на Реформаторския блок. Той е магистър по право и по история и география от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", магистър по психотерапия и консултиране от Нов български университет. Има следдипломни квалификации по медиация. В периода 2010-2013 г. е експертен сътрудник в подкомисията за контрол над СРС към Народното събрание. Работил е в НСО и ДАНС.


Допреди дни за титуляр на поста главен секретар на МВР се е спрягал заместникът на подалия оставка Светлозар Лазаров Георги Костов. В момента се търси друга кандидатура, довериха запознати.

Министърът на отбраната Николай Ненчев освободи вчера директора на служба „Военна информация" Веселин Иванов. Ненчев и Иванов влязоха в конфликт веднага щом военният министър стъпи в длъжност. Преди това президентът Росен Плевнелиев се сблъска с шефа на военното разузнаване, тъй като той отказал да предостави всички архиви на разузнавачите, които имат картони и са служили до 1990 г.

„С г-н Иванов не можахме да постигнем консенсус по важни въпроси относно работата на службата, особено по кадровото й развитие, където 39% от ръководния състав е назначен преди 1991 г.,", обясни действията си Ненчев. За временно изпълняващ директор на служба „Военна информация" е назначен полк. Светослав Даскалов.

Добавете Вашия коментар

TOP