Съветниците в Сандански ще заседават извънредно, преразглеждат върнатото като незаконно решение за отдаване на спортната база за 1 лв. на К. Динев

04 Септември 2017 | 16:39
0 коментара
Общество

Общински съвет Сандански ще заседава извънредно утре / 5 септември/, след като миналата седмица редовното им месечно заседание пропадна заради бойкот от страна на местните парламентаристи в града.  

Утре, съветниците от Сандански ще направят нов опит да се съберат на извънредна сесия свикана от зам. председателят на Общинския съвет в Сандански Янко Ангелов, тъй като председателят Георги Синански е в отпуск.

Както писахме вече, от общо 29 общински съветници в Сандански миналата седмица да заседават дойдоха едва 14, а останалите 15 отсвириха колегите си.

Лидерът на ДПС в курортния град Аспарух Костадинов най-вероятно и утре няма да положи клетва като общински съветник на мястото на напусналия д-р Георги Алексиев поради факта, че сесията е извънредна. 

В дневния ред на извънредното заседание първата точка е за отмяна или прегласуване на решението срещу 1 лев наем да бъде дадена цялата спортна база на градския стадион на сдружение СПС, което се свързва с името на бизнесмена Коко Динев.

Припомняме, това решение бе върнато в ОбС от областния управител Бисер Михайлов като незаконосъобразно.

Второто е за прегласуване на решение за продажба на имот в с. Лиляново. Като важни по степен и значение за свикване на извънредното заседание са предложенията на кмета Кирил Котев за определяне на средищните детски градини за учебната 2017/2018 г. и за гласуване на маломерните паралелки в Гимназия „Яне Сандански“ и Спортното училище „П.К. Яворов“.
Последната точка е за разкриване на социална услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция“ в Сандански.

Групата съветници от РЗС начело с Яне Янев, които не присъстваха в залата на 30 август, сега събират подписи за провеждане на протестен митинг на 10 септември с искане за отмяна на решението за обединение на болницата в Сандански с тази в Петрич.

 

Добавете Вашия коментар

TOP