Съветниците в ОбС-Сандански бойкотираха избора на шеф на УВЕКС в града, вратите на заседателната зала останаха заключени

30 Август 2017 | 11:32
0 коментара
Общество

Само 14 съветници от общо 29 се явиха на днешното редовно заседание на ОбС в Сандански, което обаче пропадна поради липса на кворум.

На определената за днес сесия не дойде дори и председателят на общинския съвет в града Георги Синански, който според запознати е в платен годишен отпуск.

Именно, поради тази причина, заседанието бе свикано от заместникът му Янко Ангелов, но вратите на залата на местния парламент така и не бяха отворени и останаха заключени.  

Силно впечатление направи факта, че нито един съветник от групата на РЗС в Сандански, предвождана от Яне Янев не уважи сесията.

По – рано днес съветниците от партията разпространиха гневна декларация, в която заявиха, че бойкотират заседанието, заради решението на ОбС от м. юли. т.г., с което се прие сливането на петричката и санданската болница.

Припомняме, че на днешната си сесия, съветниците трябваше да изберат управител на УВЕКС в Сандански, както и да прегласуват върнатото решение на областния управител Бисер Михайлов за отдаване на стадиона в града под наем на бизнесмена Коко Динев за сумата от 10 лв. на месец.

Според източници, сесията не се състоя най – вече заради предстоящия избор на управител на водното дружество в Сандански.

Както писахме преди дни, двама кандидати – Николай Донков и Екатерина Кабзималова бяха сред кандидатите за шефския пост.

Изпитната комисия, начело с лидера на ВМРО Николай Шаламандов, пък поряза третия участник в конкурса, запътил се за постта чак от Ловеч, с мотива нередовни документи.

В момента временно изпълняващ длъжността е Крум Аргиров, бивш военен. Той обаче не участва в конкурса, въпреки доброто мнение на жителите на Сандански за него.

 „Много добре се справя със задачите си, истински работяга е”, е мнението на санданчани за временно изпълняващия длъжността шеф на УВЕКС.

Постът беше овакантен от Тодор Гикински, който миналата седмица оглави още по-голямо дружество – ВиК Добрич. Бъджетът на дружеството там е 90 млн. на година, а жителите плащат по 3 лв. за кубик вода.

Поради пропадането на сесията не положи клетва и Аспарух Костадинов, който трябваше да заеме мястото на д-р Алексиев.

Припомняме, че той се отказа от съветническото си място, поради несъгласие със сливането на двете болници.  

Добавете Вашия коментар

TOP