Съветниците в Гоце Делчев решиха: Учениците в общината ще учат само сутрин

30 Ноември 2018 | 18:05
0 коментара
Политика

Учениците в община Гоце Делчев ще учат само сутрин ,на едносменен режим. Това решиха на своя редовна сесия общинските съветници. Те приеха плана за полудневната организация на учебния процес с пълно мнозинство.

„Към този момент на двусменен режим са Първо основно училище, Второ основно училище и Средно училище – село Брезница. Планът трябва да се представи от кмета на общината пред министъра на образованието до 15 декември 2018 година съгласно новата нормативна уредба“, обясни пред местните парламентаристи Маргарита Енчева, началник на отдел “Образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт” към Общинската администрация.

От своя страна, председателят на Общинската комисия по образование Джалил Бошнак обясни, че проблем с едносменния режим ще има Първо основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. Там ще се наложат допълнителни строителни дейности заради големия брой ученици в школото. В следващите две години проблемът нямало да се реши. Въпреки това всички членове на председателстваната от него комисия са гласували „за“ предложението на кмета Владимир Москов.

Освен това съветниците решиха да предадат за експлоатация на оператора на ВиК асоциацията още 13 обекта от ВиК активите на общината.

Дадоха и картбланш за учредяване право на строеж върху земя общинска собственост на началника на отделението по образна диагностика в МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Петър Филибев, който преди известно време пристигна от София, за да работи в Гоце Делчев. Той ще остане в лечебното заведение поне още пет години.

Добавете Вашия коментар

TOP