Съветниците в Банско отпуснаха 125 000 лв. за футболен клуб

22 Декември 2017 | 18:58
0 коментара
Политика

Заради блокирана банкова сметка от НАП общинските съветници в Банско отпуснаха в края на миналия месец спешно 125 000 лева на общинския футболен клуб „Банско”. 

Клубът има сключено споразумение с НАП през 2016 г. за внасяне на дължимите осигуровки и данъци за предходни години.

Футболният клуб внася голяма част от месечната си издръжка за задълженията си по това споразумение, но през текущата година се натрупаха нови задължения в размер на 125 000 лв. Това доведе до блокирането на банковата сметка на футболния клуб, което пречи на нормалната му работа.

Необходимо бе да се изплатят тези задължения незабавно, за да се отблокира сметката на футболния клуб, затова одобрихме допълнително финансиране на ФК „Банско” със сума в размер на 125000 лв., като същата сума ще се намали от издръжката на клуба за 2018 година, казаха съветници.

Не можем да позволим да се закрие не само футболния клуб, но и школите, в които тренират много деца, допълниха те. Въпросната сума бе осигурена от намалението на гласуваните средства за рехабилитация на улица „Пирин” – втори етап, от Инвестиционната програма на бюджета на община Банско за 2017 г.

Добавете Вашия коментар

TOP