Съсед направи психичноболна жена собственик на фирма за милиони срещу 10 лева

28 Март 2019 | 10:40
0 коментара
Общество

Жена с умствена изостаналост и епилепсия, която живее с пенсия от ТЕЛК, се оказа собственик на фирма с оборот за милиони левове. Жената живее в общинско жилище в блок 8 в ямболския комплекс „Хале“, пише новини.бг.

Апартаментът на Женя Алексиева ѝ е даден от общината, защото единственият доход на 47-годишната жена е пенсията по болест. Съседите ѝ от години знаят, че бедства и често ѝ помагат. Те обаче не подозират, че общинското жилище всъщност е офис на фирма, а жената е неин управител.

Според Търговския регистър на общинския адрес е регистрирана фирма „Агромат 2013” ЕООД с едноличен собственик Женя Алексиева.

Днес жената живее при свой приятел, защото не е в състояние да се грижи за себе си. Човекът, който според жената я принуждавал да подписва документи, е неин познат от години. Живее в блока, където общинското жилище е фирмен офис. Мъжът, при когото тя живее, твърди, че фирмата има големи задължения. Жената, която по документи отговаря за бизнес за над 1 милион лева, получава 200 лева месечно пенсия от ТЕЛК.

Личният ѝ лекар д-р Даниела Джамбазова е категорична, че не може да носи отговорност за действията си.

Когато разбрали, че е управител на фирма ,социалните лишили жената от помощи за отопление.

Добавете Вашия коментар

TOP