Със заря, песни и танци крупничани отбелязаха празника на селото

28 Август 2016 | 19:08
0 коментара
Общество
Със заря, песни и танци крупничани отбелязаха празника на селото

Хиляди препълниха площада и централните улици на село Крупник и се наслаждаваха на празничната програма по случай празника на селото. Всяка последна събота от август, вече над 56 години селото празнува своя празник. Младежки събор, за всички жители на село Крупник и община Симитли, за всички обичащи родното си кътче. Кметът на село Крупник ,Иванка Чакалска, приветства празнуващите, като им пожела много здраве и смирение.

За всички дошли на празника бе подготвена богата програма с участието на Мажоретен състав ,,Дъгица“ към СОУ – Симитли, с ръководител Мария Дюлгерска, Балет ,,Дъга“, които , получиха златен медал в националния конкурс ,,Път към славата“ и покана за участие в IX Международен фестивал на изкуствата ,,Орфей в Италия“, който ще се проведе от 08 до 14 септември 2016 г. във  Венеция. Благодарение на благотворителния концерт, който се състоя на  23-ти април тази година и на подкрепата на кмета на община Симитли Апостол  Апостолов, децата ще се отзоват на поканата и ще прославят Крупник, Симитли и България в Италия. Танцов състав към читалище „Владимир Маяковски”-село Крупник с ръководител Мария Зулямска, възпитаниците от школата за народно пеене на Кинче Вълчева към читалище „Владимир Маяковски”-село Крупник, Ансамбъл ,,Веселие“ Симитли с ръководители Калина и Любомир Марянски, Никол Мурджова, Гала Чивиева, също бяха част от самодейната програма, която показа младите таланти на Крупник. Празничната програма допълниха с красивия си фолклор Димитър Димитров-Градевеца, Николай Кимчев, Малин Домозетски и Софи Илиева. Те разгорещиха многобройните празнуващи с кръшни хора и много веселие. За първи път прозвуча и специално създадената песен на Малин Домозетски, носеща емблематичното заглавие ,,Песен за Крупник“ , която е по музика и аранжимент на  Светослав Лобошки и текст на поетесата Катя Кирянова. Изпълнителят от Крупник, изпълни новата си песен и пожела един ден, тя да стане химн на селото. Реализацията на песента е с подкрепата на много фирми и частни лица, които имат корени от празнуващото село.

На големия празник присъстваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, заместник кметовете на общината, кметове на населени места и общински съветници.

Голяма празнична заря озари тъмното небе над селото, а крупничани техните гости продължиха да се забавляват с хитовете на поп-фолк изпълнителите Райна и Борис Дали до малките часове на нощта.

Преди обяд с голяма веселба бяха избрани и „Мини Мис и Мини Мистър” на село Крупник. Децата показаха изключителен талант и се раздаваха в изпълненията си. Награда и грамота получи всеки участник и най- артистичните се овенчаха с титлата мис и мистър.

Добавете Вашия коментар

TOP