Със стилно тържество близо 200 здравни работници отбелязаха 20-годишния юбилей на Спешен център в Пиринско

09 Октомври 2017 | 09:26
0 коментара
Общество

Със стилно тържество с фоейрверки и торта близо 200 здравни работници отбелязаха 20-годишния юбилей на Спешен център в Пиринско.

С постановление на Министерския съвет за структурни промени в системата на здравеопазването Спешен център /ЦСМП/ започва да функционира като самостоятелна структура преди 20 г. с 8 филиала, няколко месеца по-късно през октомври 1998 година е разкрит още един филиал в Сатовча, а през август 2004 година е създаден 10-ят в град Якоруда, обясни директорът на Спешна помощ в Пиринско д-р Красимир Михайлов.

Домакин на стилното тържество в чест на юбилея станаха здравните работници от филиала в Благоевград. Спешните екипи от Пиринско се събраха в ресторант в Благоевград и за миг забравиха воя на сирените и отговорната работа в спасяване на човешки животи и блеснаха със стил и елегантност. Първият поздрав към празнуващите с пожелания за здраве и още дълги години да изпълняват служебните си задължения всеотдайно в името на пациентите отправи директорът д-р Красимир Михайлов, който е и създател на структурата. Той е начело на Спешна помощ в Пиринско повече от 15 години – от 1998 година, а в продължение на 4 години бе и директор на благоевградската болница, след което пак пое управлението на спешните екипи. Д-р Михайлов поздрави присъстващите, като вдигна тост с всеки един от тях.

На празника присъстваха и доайените Стоил Германов, Марияна Ридарска, Марин Вълков, който е и председател на Асоциацията на работещите в Спешна помощ в Благоевградска област, и други. Завеждащата на филиала в Симитли Мария Савева, която има 40-годишен професионален опит, трогна колегите си с мили думи в знак на уважение към труда им и пожела на младите кадри да обичат работата си.
Празникът се превърна във вълнуваща среща, след повече от 30 години отново се срещнаха спешните медици с дългогодишен стаж фелдшерът Георги Харизанов от филиала в Петрич и колегата му Генади Муртазов от Сатовча, който е работил и в Ангола. Старт на веселието дадоха медиците от благоевградския филиал начело с главната сестра на Спешна помощ в областта Албена Бобошевска.

Най-активни на дансинга бяха задружните колективи на филиалите в Разлог със завеждащ д-р Иван Кутов и Кресна със завеждащ фелдшер Красимир Костов. Завеждащият на филиала в Гоце Делчев д-р Илко Божиков и д-р Самарджиев от Якоруда се веселиха от сърце с колегите си. С нова завеждаща д-р Веселина Пазвантова е филиалът в Сатовча, дамата блесна със стил и елегантност. Празника уважиха и медиците от филиала в Банско със завеждащ Вената Скорданова.

Със завидни танцови умения повдигнаха градуса на настроените и шофьорите на линейки. Божко Николов от филиала в Гоце Делчев грабна микрофона и пя, а колегите му от благоевградския филиал Георги Траянов и Сергей Чиликов се оказаха отлични танцьори. Служителката в администрацията Надка Методиева спечели приза за №1 на хорото.
Празникът бе двоен за медсестра Сашка Чолакова от филиала в Разлог, която посрещна 53-ия си рожден ден и бе поздравена от колегите си. Сред празнуващите бе и бащата на експолицейския директор на ОД на МВР – Благоевград Христо Разсолков – фелдшерът Георги Разсолков, който работи във филиала в Разлог.

Под бурните аплодисменти на здравните работници директорът д-р Красимир Михайлов духна свещичките на огромната торта. Празникът продължи с много веселие и дълги, кръшни хора.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP