Със 114 гласа Иван Чолаков избран за шеф на адвокатите в Пиринско

12 Юни 2017 | 07:40
0 коментара
Общество

Иван Чолаков бе избран отново за председател на Адвокатската колегия в Пиринско. Той спечели балотажа със 114 гласа, с 6 повече от разложкия адвокат Петър Сланчев, за когото гласуваха 108 адвокати.

От 224 бюлетини  в урната само 2 бяха обявени за недействителни. До извънредния вот се стигна след оставката на Иван Чолаков през януари, тъй като бе номиран за участие в избора за органи за управление на Висшия адвокатски съвет. След това той реши отново да се включи в председателската битка, която започна с известни усложнения.

Припомняме, че  Избирателната комисия не го допусна на основание непълни документи, но ВАС прецени, че няма допуснати процедурни нарушения, и го върна обратно в състезанието. На провелия се първи тур за Иван Чолаков гласуваха 97 човека, 83-ма за Петър Сланчев и 21 за Красимир Аврамов. Комисията обяви балотаж между първите двама, тъй като за избран се счита онзи, който е събрал половината плюс един от броя на действителните гласове. Така старият-нов председател, макар и с няколкомесечно прекъсване ще изкара 3-годишния си управленски мандат, който започна да тече от миналата година.

„ Ще изчакам дали ще има жалба след балотажа за председател”, заяви след вчерашния извънреден вот Иван Чолаков.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP