Съпругът на зам. областния управител А. Янчева развя от кантората си провокативно знаме със Звездата от Вергина и надпис „Македония е гръцка”

12 Ноември 2019 | 21:15
2 коментара
Общество

Развято гръцко знаме с надпис „Македония е гръцка“, закачено на офиса на адвокат Красимир Ташев в центъра на Петрич, възмути жителите на града. „Това е кощунство“, бяха най-честите коментари от минаващите под знамето, на което е изобразена и Звездата от Вергина.

Според лидера на градската организация на ВМРО Борис Лазаров знамето е „красноречив пример на отстъпление от позициите на родолюбие и чуждопоклонничество“.

"Подобни българи като Ташев са отговорни за всички крушения, които България е претърпяла през вековете!“, коментира и новоизбраният депутат от ВМРО Стоян Божинов.

Вр.и.д. кмет на Петрич Минка Салагьорова не бе на работното си място, но обеща щом се върне, да провери случая. „В момента съм в столицата за подписване на продължаване на договора за компостиращата инсталация. Не съм запозната с поставения проблем, но веднага след като се прибера, ще пратя хора да видят за какво става въпрос и да докладват. При установени нарушения ще действам съгласно закона. В Наредбата по опазване на обществения ред има и такъв член, който ми позволява да премахна знамето“, поясни по телефона Салагьорова.

Адвокат Красимир Ташев е съпруг на зам. областния управител Антоанета Янчева. Той бе потърсен за коментар, но не си вдигна телефона. За разлика от него А. Янчева бе на линия и направи друго тълкувание на провокативния надпис: „В надписа няма нищо антибългарско. Провокацията е точно в обратния смисъл – че съвременна Македония е българска. Звездата от Вергина датира от античността. Официалната българска позиция по въпроса е същата! А иначе аз също съм против подобни провокации към Северна Македония предвид подетата политика на сближаване“.

Зам. областната управителка призна, че съпругът й получил знамето от свои клиенти от Гърция и го развял от офиса си на майтап. „Във всички случаи обаче ще го посъветвам още довечера да го прибере, след като съгражданите ни не могат да разберат посланието“, увери Янчева.в.Струма

Добавени коментари

Не разбирам! публикува:
14 Ноември 2019 | 18:47
Не виждам знаме със звездата на Вергина /с 16 лъча/.Но се вижда старото /до 1978 г./ гръцко знаме.
Да бе,да! публикува:
13 Ноември 2019 | 16:10
Все гражданите прости,а вие компетентни! Какво от това,че има гръцки клиенти?! Ами добре.Нека ги обслужва и да им взема парите.Ей така на майтап. Ами да те прати да преспиш при тях-ей така-на майтап!Защото сте много близки. А защо от офиса на тоя посерко не се вее българско или знамето на Петрич? Ей така-на майтап! Дупелизци долни! Да! Това са представителите на ГЕРБ по високите етажи на властта! "Родолюбци"!

Добавете Вашия коментар

TOP