Съни Дяков си тръгва през лятото от Лудогорец?

29 Декември 2019 | 09:32
0 коментара
Спорт

Лудогорец по всяка вероятност ще се раздели с дългогодишния си капитан Светослав Дяков. Това ще стане след края на настоящия сезон, твърди сензационно „България Днес". Договорът на халфа с шампионите е до 30 юни 2020 година. До момента не му е предложено удължаване на контракта.

35-годишният полузащитник играе все по-рядко за „орлите". От началото на сезона е записал 884 минути в Първа лига. В мачовете от Лига Европа е престоял на терена едва 144 минути. Повечето от тях са в квалификациите. В груповата фаза Дяков влизаше като резерва и записа едва 33 минути.

Преклонната за футболист възраст също натежава в неговия случай. В края на май, когато завършва първенството, той ще навърши 36 години. Има голяма вероятност, ако не получи предложение за нов контракт от „Лудогорец", халфът да окачи бутонките на стената.

Има минимална възможност да остане още един сезон при шампионите. Това ще се случи, ако новият треньор Павел Върба реши, че все още може да помогне на тима. Но като цяло „Лудогорец" постепенно върви към обновление и налагане на нови играчи.

Дяков е в Разград почти от самото начало на проекта на Кирил Домусчиев. Той премина при „орлите" през лятото на 2011 година, преди първия сезон на разградчани в елита. Халфът бързо се превърна в основен футболист на шампионите, а от няколко години е капитан на тима. С „Лудогорец" е спечелил седем титли на България, две купи на страната и една суперкупа. Два пъти игра в групите на Шампионската лига и три пъти в групите на Лига Европа. Записа 37 мача за националния отбор, като за известен период дори бе капитан на представителния тим.

Като един от символите на успеха на разградчани, не е изключено Дяков да получи пост в клуба, ако реши да прекрати футболната си кариера. Очаква се да започне работа в школата на „Лудогорец".

„Най-важното е да съм здрав, никога не съм имал проблем за мачове и тренировки, защото спазвам добър режим - сподели преди време Дяков. - Така че ще видим докога ще мога да помогна. Имам договор до следващото лято, но съм спокоен за бъдещето си, защото се познавам много добре. За контракт ще говорим, когато наближи краят на сезона. Желанието ми е да остана в „Лудогорец". Когато свърши времето ми като футболист, ще обсъдим как да продължим. Но сега съм концентриран върху действията си на терена, за да се осъществи по-леко промяната и преливането на поколенията.

Добавете Вашия коментар

TOP