Съюзът на българските журналисти: БГНЕС е информационната агенция на 2017 г.

30 Октомври 2017 | 06:36
0 коментара
Общество

Съюзът на българските журналисти /СБЖ/ награди БГНЕС с наградата Информационна агенция на годината. Наградата беше връчена от Снежана Тодорова, председател на УС на СБЖ.

„Благодаря Ви за високото отличие! За нас е голяма чест, че то се присъжда именно от журналисти, защото Агенция БГНЕС е медия, която работи преди всичко за журналистите и нашата цел е да помагаме на колегите с точна и бърза информация“, заяви заместник-главният редактор Георги Пашкулев.

Награждаването се състоя в Софийската градска художествена галерия. Отличията се присъждат на журналисти - членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през периода от 1 септември 2016 г. до 1 септември 2017 година.

Информационна агенция БГНЕС стартира през 2001 г. Агенцията е в непрекъснат, денонощен режим на работа и ежедневно се публикуват не по-малко от 500 новини. За новините от чужбина се използват пълните пакети на световните агенции Франс прес, Ройтерс и ДПА. През септември 2004 година БГНЕС създаде първата частна Фото-агенция в България. На нейната официална страница всеки ден се публикуват над 1500 снимки от страната и чужбина. В началото на 2005-та година БГНЕС създаде и отделна спортна агенция. В края на 2006 г. БГНЕС създаде първата и единствена видео агенция в региона. БГНЕС има авторски права върху над 6 милиона снимки, 75 хиляди телевизионни обекти.

Абонати на БГНЕС са всички централни и регионални издания, десетки радиостанции от София и страната, телевизии, чуждестранни посолства в София, български дипломатически представителства в чужбина, чужди информационни агенции, банкови и финансови и институции. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP