Съдът потвърди глоба от 5000 лева на ВиК-Петрич

29 Октомври 2016 | 04:24
0 коментара
Общество
Съдът потвърди глоба от 5000 лева на ВиК-Петрич

Съдът потвърди глоба от 5000 лева на ВиК-Петрич, наложена с наказателно постановление от директора на Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

Причината за санкцията е недобро качество на водата за питейно-битови нужди в южния град. Взети са проби от три различни места – от пицария във високата зона на населеното място, от гимназия в средната зона и от автогарата в ниската зона.

Резултатите от изследванията не съответстват по микробиологични показатели, установени са завишени норми за колиформи и за ешерихия коли. На 14 април миналата година са взети повторно проби вода за питейно-битови цели от централния водоизточник за Петрич за микробиологичен анализ, за което са
съставени протоколи. Те също показали отклонение в нормите на качеството на водата.

На 27 април 2015 г. са взети за трети път проби. Микробиологичните показатели при автогарата показали колиформи – 200/100см3, при норма 0/100 см3, и ешерихия коли – 20/100 см3, при норма 0/100 см3. Подобни са резултатите и от взетите проби от районите на гимназията и пицарията.

Затова е съставено наказателно постановление, което съдът прие за правилно и потвърди санкцията. Решението на магистратите подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административен съд-Благоевград.Kmeta.bg

Добавете Вашия коментар

TOP