Съдът отмени 100 лв. глоба на администратор на хотел „Бали“ в Благоевград

03 Март 2018 | 04:31
0 коментара
Общество

Съдът отмени глоба от 100 лв., наложена от началника на група „Миграция“ в ОД на МВР на администратора на благоевградския хотел „Бали“.

При  проверка на място полицейските служители установили, че от хотела не са им изпратили информация за престоя на 12 чужденци през ноември миналата година.  Съгласно чл. 28 от Закона за чужденците в България „лице, осъществяващо хотелиерска дейност, или негов служител при настаняване на чужденец го регистрира незабавно в специален регистър”.

Информацията за настанените чужденци се предоставя ежедневно от това лице в срок до 06,00 часа в службата за административен контрол на чужденците или в Районното управление на МВР по местонахождението на хотела.

Тъй като това задължение не било изпълнено от администратора на хотел „Бали“ Соня Боянова по отношение на 12 чужденци, й е съставен акт за нарушение, която тя подписала без възражение. Впоследствие й била наложена глоба от 100 лв. от  вр.и.д. началник на група „Миграция“, която тя решила да обжалва в съда. В хода на делото полицейските служители потвърждават установената от тях фактическа обстановка. Районният съдия Георги Янев отменя  глобата заради процесуални нарушения при издаване на акта и наказателното постановление, тъй като в нито един от двата документа не е посочено кои са тези 12 чужденци, липсват имената им и други данни за идентификацията им. Не било посочено и че информацията за настанените чужденци е следвало да се предостави в определен срок, като се индивидуализира, съобразно времето на настаняването им.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP