Съдът остави в ареста мъжа, задържан за блудство с деца в столично училище

20 Май 2018 | 15:35
0 коментара
Криминално

Мъжът, който в петък бе задържан по обвинение за блудство с две малолетни деца в столично училище, остава за постоянно в ареста, реши Софийският градски съд на заседание днес при закрити врата. За мярката съобщи пред журналисти адвокатът на обвиняемия.

Обвинението срещу Валентин Асенов е за престъпление по чл.149, ал.5, за което Наказателния кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до 20 години.

Делото се гледа при закрити врата, за да се запази анонимността на лицата, които са под 14 години и се намират под закрила на институциите и Закона за защита на детето. Съдът взе предвид и опазването на интимния живот на обвиняемия в тайна.

На влизане в залата Валентин Асенов остана безмълвен и не отговори на журналистическите въпроси.

"Съдът постанови, че няма основание да бъде определена по-лека мярка на лицето и остава същата, която е наложена", каза Петър Георгиев, адвокат на обвиняемия. Той обясни, че тезата на съда е, че именно неговият клиент е извършил престъплението, за което е обвинен.

 По думите му обвиняемият категорично отрича да е извършвал блудствени действия и е бил задържан поради "нелепо стечение на обстоятелствата и преекспониране на цялата историята".
 

Адвокатът заяви, че неговият клиент твърди, че при първите разпити бил подложен на физическо насилие и затова признал. Георгиев добави, че клиентът му все още не си е извадил медицинско свидетелство и призна, че няма видими белези от подобно насилие.

 
В съдебната зала днес беше сестрата на Валентин Вержиния Асенова. Тя каза, че обвиненията категорично не са верни. „Той просто е отишъл по малка нужда, а не при децата. Валентин е бит в полицията и е бил принуден да каже всичко това. Той организира спортни събития и всички в Перник го познават. Ако беше такъв, мислите ли, че нямаше да се разбере“, коментира още тя.

В съдебната зала стана ясно, че обвиняемият е роден през 1984 г. в София, но от години живее в Перник. Има висше образование, завършил е бакалавър в НСА, като треньор по бокс през 2013 г. Има незавършена педагогика, защото голямата мечта на Валентин е да бъде учител по физкултура. Не е женен, живее сам. От 7 месеца работи във фирма за производство и дистрибуция на хляб като шофьор.

Адвокат Петър Георгиев информира, че обжалването на постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" ще бъде на 29 май от 10.00 ч.

Добавете Вашия коментар

TOP