Съдят 76-годишния ексвоенен Радой Тодоров за смъртта на Кольo Мишкаро в Благоевград

29 Декември 2018 | 09:49
0 коментара
Криминално

76-годишният благоевградчанин Радой Тодоров ще бъде съден за причиняване по непредпазливост на смъртта на Николай Евтимов, по прякор Мишкаро, когото удари с тротоарна плочка.

Инцидентът се разигра на 10 юли вечерта миналата година в Благоевград, след като бившият военен се опитал да изпъди пияния мъж да не седи на стълбите пред жилищната му кооперация на ул. “Свобода” №6. Той не се подчинил и тогава в яда си пенсионерът грабнал тротоарна плочка и го нацелил по главата.

След случилото се ромите излязоха на мирен протест пред дома на Радой Тодоров с искане за спазване на закона.
“Видях как се събра народ, а Кольо се държеше за главата, целият беше в кръв. Обадихме се веднага в Спешен център, дойде линейка и го взе. После са го откарали в “Пирогов”. Той беше много кротък човек, на никого лошо не е направил. Работеше честно за единия хляб. Този човек, който го уби, е агресивен и това не му е за първи път. Посягал е и на деца. Ние живеем в мир с българите от много години и искаме законът да важи за всички”, разказа на протеста съседката Миглена, която живее в отсрещната къща.
“Брат ни беше добър човек, пийваше, но не беше скандалджия. Има 5 деца, всичките работят, повечето са в Италия. Не искаме конфликт с българите, живеем си добре с тях”, казаха Силвия и Юли Евтимови. Като малки останали кръгли сираци, но успели да се справят с трудностите на живота, брат им Кольо живеел с тях, след като се развел.
“Искам справедливост и виновникът за смъртта на баща ми да бъде наказан”, заяви синът му Малин Евтимов, който пристигна от Италия за погребението. Радой Тодоров бил в стара вражда с Мишкаро, който често злоупотребявал с алкохол, седял по пейките в близост до блока, идвал на гости при приятел в същия вход, с когото пускали музика и правели шумни събирания. По различни поводи двамата влизали в пререкания. Отправяли си закани за убийство. Псувал и отправял заплахи, посочиха от прокуратурата.
В деня на убийството двамата се срещнали пред дома на Радой, като отново възникнало пререкание помежду им. Обвиняемият взел от земята две парчета от бетонова плоча. Първоначално само замахнал с едното към Евтимов, след което го хвърлил, като ударът попаднал в челно-теменна част на главата. От раната потекла кръв. При пострадалия дошли свидетели на инцидента, които съобщили за случилото се на телефон 112.

На следващия ден бил опериран в клиниката по неврохирургия в столичната болница “Св. Анна”. След възстановяването му в рамките на следоперативния период, в деня на изписването му от лечебното заведение, той внезапно се почувствал зле. Въпреки незабавно оказаната лекарска помощ 48-годишният мъж починал.
Предстои разглеждане на делото в Окръжен съд.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP