Съдия изпълнител сложи на тезгяха за продан емблематичен хотел в Разлог, цената му падна до 640 400 лв.

14 Декември 2018 | 20:00
2 коментара
Бизнес

За четвърти път сложиха на тезгяха емблематичния хотел „Разлог“, собственост на известните в близкото минало строителни босове Каназирев и Калоянов.

Хотелът, който се намира на кръговото кръстовище на улица „Екзарх Йосиф“, е обявен на публична продан срещу първоначална цена от 640 400 лв. без ДДС, или 768 480 лева. Длъжници са фирмите „България Холидей Травъл“ с предишно наименование „България Холидейз“, представлявано от Атанас Каназирев, и „Пирин Голф Холидейз клуб“, представлявано от Николай Калоянов и Йордан Каназирев. Върху хотела, който представлява внушителна осеметажна масивна  сграда, е учредена договорна ипотека в полза на българска банка. Заради непокрити задължения е наложена възбрана от частен съдебен изпълнител Георги Цеклеов.

Сградата се състои от сутерен, където са разположени ски гардероб, спа зона, фитнес, обслужващи и технически помещения, ресторант, кухня, санитарни и други помещения. Осемте етажа на сградата се състоят от общо 17 апартамента, 40 хотелски стаи и един мезонет. Върху имота също има наложена възбрана в полза на НАП.

За пръв път хотел „Разлог” е обявен на публична продан през 2016 година на цена от 1 865 250 лева, но купувач не се намира. Същата година е обявена втора продан, а цената вече е 1 492 200 лева, но отново не намира нов стопанин. Сложен е за трети път на тезгяха в началото на 2017 г. на почти двойно по-ниска цена от първоначалната, но отново не се намира купувач.

Хотелът беше емблема на Разлог допреди няколко години, но от дълго време стои затворен. Докато една от фирмите на Калоянов и Каназирев – известната „Балканстрой“, бе спонсор на местния волейболен отбор, в него се настаняваха и хранеха и състезателите на клуба. Хотелът бе техен дом и място за релакс и възстановяване.

Това не е първото имущество, което строителните босове губят заради дългове. Преди около година съдия-изпълнител обяви на публична продан и друг имот, собственост на фалиралата им фирма „Балканстрой“. Тогава цената бе 1 754 355 лв. Имотът представлява горски територии в местността Попада край Разлог, с обща площ от близо 98 дка. Той е придобит от фирмата през 2006 година, но към момента на продажбата бе  собственост на друга от множеството фирми на разложките бизнесмени „Балканстрой Груп холдинг“. Върху имота също е учредена договорна ипотека в полза на мощна софийска фирма.

Не е тайна, че фирмите на Калоянов и Каназирев имат огромни задължения към банки и голяма част от притежаваното им имущество е обект на публични продажби. Заради дългове те загубиха и перлата на хотелите в Разложко – „Катарино“, който преди няколко години премина в ръцете на банка кредитор и бе купен от благоевградския бизнесмен Иван Чапов.

Срещу фирмите на Калоянов и Каназирев през последните години са се водили десетки дела от служители за неизплатени заплати. Те са атакувани многократно в съда и от фирми подизпълнители, също за неизплатени суми по договори./Струма/

Добавени коментари

Британец публикува:
17 Декември 2018 | 00:31
Спокойно граждани, има изпратен сигнал за разследване до ZDF, там вече и БОКО не можеда ги спаси, въпрос на време е, търпение...
Добрутро публикува:
17 Декември 2018 | 00:25
Само искам да ви кажаан на вас избирателите на ГРОБ, продажните чобане кутробанджии плюс циганската маала, че таа далавера е вече банална. Мутри прокурори, сезирайте се !!!!! Тука ве Е АДДДД

Добавете Вашия коментар

TOP