Съдиите ще прекратяват и отменят мачове от Мондиал 2018 при расизъм

29 Ноември 2017 | 19:58
0 коментара
Спорт

Съдиите на мачовете от Мондиал 2018 в Русия ще може да прекратяват и дори отменят мачове в случаи на расизъм или други прояви на нетърпимост. Това заяви президентът на ФИФА, цитиран от пресслужбата на организационния комитет на световното първенство.

„Естествено, ние очакваме, че шампионатът ще премине в духа на феърплей и съблюдаването на всички човешки и етични принципи както на терена, така и извън него. Сигурни сме, че няма да има прояви на дискриминация. Ако обаче се случат, за първи път на световното първенство в Русия ще действа т.нар. тристепенна процедура за борба с дискриминацията. Съдиите ще могат да прекъсват и дори да отменят мачове в случай на расова или друга форма на нетърпимост. Това е напълно недопустимо в съвременния свят и трябва да бъдем крайно жестоки в това отношение“, коментира Инфантино.

„Колкото до допинга – футболистите на всички отбори по време на турнира и в извънсъстезателния период ще се подлагат на тестове с участието на лаборатория, акредитирана от Международната антидопингова агенция (WADA). Сигурни сме, че никой няма да нарушава феърплея и неговите принципи ще бъдат спазени безусловно“, допълни шефът на ФИФА.

Както е известно, световното първенство в Русия ще се проведе в периода 14 юни – 15 юли 2018 година. Мачовете ще се играят в 11 града, а жребият за груповата фаза ще се тегли този петък (1 декември).БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP