Съда остави в ареста 18-годишният Георги Попстоянов, който прегази младежи в Петрич

17 Август 2018 | 17:29
0 коментара
Общество

Съдя Мая Банчева остави в ареста 18-годишният Георги Попстоянов, който предизвика тежка катастрофа в Петрич в нощта на сряда срещу четвъртък.

Със защитата на Попстоянов се ангажира адвокат Иво Стефанов, който не успя да разубеди съдя Банчева, и тя наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Младият мъж Г. Попстоянов, който взел шофьорска книжка само преди 2 месеца, шофирал с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол над автомобила си и се качил на тротоара, на който имало пешеходци.

При инцидента пострадаха тежко двама младежи младежи, като момче на 17 години загуби крака си, а момиче на 15 години е с премазана ключица. И двамата са в реанимацията на болницата в Петрич. Към момента опасност за живота им няма.

Припомняме, че по-рано днес имаше гражданско неподчинение! Близки на блъснатите от кола младежи в Петрич блокираха главна улица

 

Гражданско неподчинение! Близки на блъснатите от кола младежи в Петрич блокираха главна улица

Близки на блъснатите от кола младежи на тротоар в Петрич блокираха главна улица в града. Блокираха кръговото кръстовище пред общинска администрация в южната община. На място има полиция. Протестът им е срещу безразсъдното шофиране. Водачът на автомобила остава в ареста за 72 часа, съобщава bTV.

Пред Ирина Жерева, репортер на bTV  момчета, които са били първи на мястото на инцидента, заявиха, че са чули силен трясък и първоначално са помислили, че скеле е паднало върху кола.„Изтичахме, обадихме се на 112. Оказахме и първа помощ”, каза едно от момчетата.

По думите му на шофьора неколкократно са правени забележки за това как кара. Близка на тежко пострадалата Валентина, каза, че момичето е изгубило много кръв, предстои му още една операция и ще бъде транспортирано в София. Момиче, станало свидетел на инцидента, пък заяви, че тримата пострадали са попаднали в капан.

Трима младежи са ударени на тротоар от автомобил в Петрич „Всички помислиха, че колата ще намали, но тя засилваше и се заби в тях. Те нямаше накъде да отидат. Счупиха се стъкла и всичко падна върху тях, бяха в рани. А шофьорът, вместо да излезе да помогне, тръгна да си ходи”, разказа очевидец.

Син на бивш полицай с книжка на 2 месеца блъснал младежите в Петрич.

Лек автомобил марка Опел с 18-годишен шофьор помете трима младежи, сред които брат и сестра на тротоар в Петрич. Двама са в тежко състояние след ПТП.

Около 00:25 часа на ул.“Цар Борис III“ в гр.Петрич е станало ПТП, при което 18-годишен водач от гр.Петрич, управлявайки лек автомобил „Опел Астра“ и движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над управлението на автомобила, излиза в дясно от пътя, качва се на тротоара и блъска намиращите се на него 17-годишно момче от с.Първомай, настанено за лечение в МБАЛ-Югозападна с опасност за живота, 15-годишно момиче от с.Тополница, настанено за лечение в МБАЛ Югозападна с опасност за живота и 16-годишно момиче от с.Първомай, настанена за лечение в МБАЛ-Югозападна без опасност за живота. 

С техническо средство водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Гражданско неподчинение! Близки на блъснатите от кола младежи в Петрич блокираха главна улица снимка 1Гражданско неподчинение! Близки на блъснатите от кола младежи в Петрич блокираха главна улица снимка 2

 
 

Добавете Вашия коментар

TOP