Свърши се! Арестантът беглец се предаде, вече е в полицията

01 Ноември 2018 | 15:03
1 коментара
Криминално

18-годишният младеж, който избяга от Спешния център в Благоевград, вече е установен и се намира в сградата на 01 Районно управление, съобщиха от полицейския пресцентър.

Припомняме, че въпросното лице в 6.45 часа тази сутрин, задържано с 0.6 грама канабис след лекарски преглед скочи от прозорец на Спешно-приемно отделение и избяга.

18-годишният С.С. е криминално проявен. 

„Тази сутрин, около 5.10 часа автопатрул към Първо районно управление на ул. „Д-р Христо Татарчев“ – централна градска част, забелязва лице със съмнително поведение, което върви пеша. Спира лицето за проверка и установява неговата самоличност. При справка в системата на МВР се установява, че лицето е криминално проявено за извършени от него престъпления – кражби, увреждане, притежание на наркотици. Това налага колегите да извършват допълнителна проверка на лицето – личен обиск.

В него откриват малко количество канабис – около 0,6 гр. Това налага веднага да бъде задържано и да бъде доведено в Първо РУ. В Първо РУ започва досъдебно производство за притежание на наркотично вещество. Уведомена е по надлежни ред Районната прокуратура в Благоевград. Оформени са му документите за задържане. Изискването е да бъде прегледан в ЦСМП. Конвоиран е до там. Във входа на прегледа по молба на дежурния лекар белезниците му са били свалени, за да може да бъде извършен по-обстоен преглед. Устното заключение на лекаря е, че лицето не може да бъде задържано и по-точно да бъде продължено неговото задържане, тъй като има здравословни проблеми.

Докато тече прегледа лицето заявява, че се чувства зле и има нужда да отиде тоалетната. При придвижването от кабинета до тоалетната съшият побягва вътре в спешния център като влиза в отключено помещение на лекарски кабинет с отворен прозорец и през прозореца скача. Колегите веднага уведомяват дежурния. Предприети са заградителни мероприятия. Към момента младежът не е установен и задържан. Незабавно е обявен за издирване. В момента на територията на града се провежда специализирана полицейска операция. Ангажирани са доста сили и средства. В Областната дирекция е назначена вътрешна проверка за това как се е стигнало до този инцидент”, каза на брифинга Димитър Кръстев, началник отдел „Криминален” и зам. директор на ОД МВР-Благоевград.

Добавени коментари

Райна Николова публикува:
01 Ноември 2018 | 17:04
Я се вижте, какво сте написали!!! Какво пише в заглавието и къде в статията е написани, че се е предал!? Аман от псевдо списвачи!

Добавете Вашия коментар

TOP