Светът ще победи COVID-19 на 1 декември /Таблица/

30 Април 2020 | 12:45
0 коментара
Любопитно

Съседните на България страни ще победят коронавируса след началото на лятото - първа Македония на 17 юни, следвана от Гърция на 12 юли и Турция на 30 юли. Това показват изчисления на учени от Сингапурския университет за технологии и дизайн (SUTD). След анализ на голям обем данни те предсказват кога ще дойде краят на пандемията. COVID-19 ще бъде победен в целия свят на 1 декември.

България не фигурира в списъка, но има данни за всички съседни държави. За Сърбия сингапурските учени предвещават победа на 24 август. Румъния пък ще се справи със заразата чак на 28 август, сочи проучването. Според анализа COVID-19 е изчезнал от Китай още на 8 април.

До 7 август ситуацията ще бъде решена напълно и в Русия, а за САЩ датата е 9 септември. Последната страна, която ще се изчисти от вируса, е Бахрейн - на 28 декември.

Публикувани са данни за 85 страни. За прогнозата е използван математически модел на разпространението на инфекцията, който описва динамиката на чувствителни към болестта, заразени и възстановени. Авторите предупреждават за опасностите от “прекомерен оптимизъм”.

Международният спасителен комитет (IRC) междувременно предупреди, че 1 млрд. души може да се заразят с коронавирус в световен мащаб.

Добавете Вашия коментар

TOP