Светът чака Георги Петков!

13 Октомври 2018 | 08:11
0 коментара
Спорт

Мачът от Лигата на нациите между България и Кипър, който е тази вечер от 21:45 часа на стадион "Васил Левски", ще бъде наблюдаван от редица световни медии. Причината обаче няма да е само чисто заради резултата и представянето, а и заради още едно нещо - вратарят Георги Петков.

42-годишният страж на Славия получи повиквателна и може да се появи в игра срещу Кипър, а това ще му отреди място в историята.

Вниманието към Петков бе насочено не само в България, но и в редица медии от цял свят. Английското издание "Гардиън" прави обширен материал за вратаря и го нарежда сред най-интересните моменти, които Лигата на нациите може да предложи.

"През юли Георги Петков стана вторият най-възрастен футболист в Лига Европа, а следващия месец счупи рекорда за най-стар в българския футбол. Той едва ли не се шегуваше, когато предложи да се върне в националния отбор - сцена, на която не беше присъствал от почти десетилетие. До средата на септември той записа четири последователни чисти мрежи и в крайна сметка получи повиквателна и се яви на сбора. Пламен Илиев, който бе отличен при победата над Словения с 2:1 миналия месец, остава първи избор, но Петков би могъл да се появи срещу Кипър, завладян от вълна от сантиментална подкрепа. Ако това се случи, на 42 и 211 дни той ще стане четвъртият най-стар играч с мач за национален отбор в Европа след гърците Гиоргиос Кудас и Василис Хадзипанагис, както и Били Мередит от Уелс", пише "Гардиън".БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP