Световноизвестният художник Иван Яхнаджиев с изложба в Благоевград

14 Май 2021 | 10:21
0 коментара
Култура

Световноизвестният художник Иван Яхнаджиев пристига в понеделник, 17 май, в Благоевград. Той ще рисува заедно с ученици от Националната Хуманитарна гимназия  „Св. Св. Кирил и Методий“  и деца от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.  Това ще се случи в понеделник следобед пред сградата на РТЦ Благоевград, на открито. 

Готовите платна ще бъдат показани в изложба във фоайето на РТЦ Благоевград, където ще бъде открита изложбата на авангардиста Иван Яхнаджиев. 

Нарисуваните от децата картини ще бъдат продадени с благотворителна цел, а събраните средства ще бъдат дарени  на кухнята за бедни към храма „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в благоевградския квартал „Грамада“.  Събитието бе огласено на пресконференция днес от директора на телевизионния център Валери Яков. То ще бъде отразено от обществените медии в Благоевград.

Изложбата на Иван Яхнаджиев ще остане в Благоевград един месец.  Творецът участва в общи  и самостоятелни художествени изложби в България и в чужбина. Преподава в Италианския лицей в столицата. Негови творби са притежание на НХГ, НИМ, СГХГ, галерии в много български градове, както и в частни сбирки в Гърция, Финландия, Франция, Швеция, Япония, Италия, САЩ и др.

Добавете Вашия коментар

TOP