Световният шампион Испания е аут от Мондиала след загубата от Чили с 0:2

19 Юни 2014 | 07:10
0 коментара
Спорт

Световният шампион Испания няма да може да защити титлата си в Бразилия, след като загуби от Чили с 0:2 и след второто поредно поражение вече няма шансове да се класира за осминафиналите на турнира.

Селекционерът на иберийците Висенте дел Боске остави на пейката Шави и Жерар Пике след унизителната загуба от Холандия с 1:5, като на тяхно място на терена срещу Чили се появиха Хави Мартинес и Педро. Това обаче не даде резултат като испанците отново бяха напълно безидейни и не успяваха да стигат до никакви голови положения.

Чилийците от своя страна се представиха фантастично и напълно заслужено стигнаха до успеха. Добрата им игра даде резултат в 20-та минута, когато след брилянтна комбинация между Видал, Санчес и Арангуис, Едуардо Варгас бе изведен на удобна позиция и не сбърка. Играчите на Чили тотално отказаха съперниците си с невероятна преса, а в 43-та минута тяхната преднина стана два гола след много добър изстрел на Арангуис.

Дел Боске вкара в игра Коке на почивката, а след това Фернандо Торес и Санти Касорла, но това също не помогна. Чили продължи да бъде по-добрият отбор на терена до 75-та минута, когато прие играта в своята половина. Касорла и Иниеста отправиха опасни изстрели отдалеч, но Клаудио Браво се отличи с много добри намеси и в крайна сметка двубоят завърши при резултат 2:0.

По този начин Чили и Холандия се превърнаха в първите два тима на Мондиала, които се класират за осминафиналите, докато световният шампион Испания отпадна още в груповата фаза, както се случи с Италия и Франция на предните две първенства. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP