Световната купа по ски пръсна по шевовете хотели и къщи за гости в Банско

23 Януари 2020 | 10:20
0 коментара
Бизнес

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният секретар на ведомството Ивайло Иванов, както и заместник-началникът на отбраната Емил Ефтимов ще бъдат сред официалните гости на Световната купа по ски, която ще се проведе този уикенд в Банско. Сред ВИП гостите ще бъдат още председателят на БОК (Български олимпийски комитет) Стефка Костадинова, главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков и други.

Същевременно по-рано в Банско пристигнаха част от състезателите. Още от понеделник в курорта е най-добрата алпийка на Америка Микаела Шифрин, която е придружена от своята майка. Ден след нея във вторник пристигна и италианката София Годжа. Двете вече направиха и първите си спускания по трасето. Общо 58 състезателки от 15 страни ще пристигнат в Банско за първенството. За тях е отреден един от хотелите на концесионера.

Трасето за състезанието вече е готово и обезопасено. Трибуните за зрителите, която е с капацитет за 5000 човека, също вече е издигната. Изградена е и допълнителната инфраструктура за състезателките и техните екипи, за официалните гости и медиите, които ще отразят стартовете.

Вчера първите пристигнали в Банско състезателки проведоха първите тренировъчни спускания, а днес ще бъде проведена техническата пресконференция, на която ще бъде теглен жребият. Първоначално тя бе насрочена за петък, но поради допълнителния старт на 24-и, петък, е изтеглена ден по-рано.

Този уикенд се очертава и сред силните за сезона. От хотелиерския бранш съобщиха, че легловата база е резервирана почти на 100%, а най-големите фенове на ските пристигат още днес, за да са в курорта и за трите старта. Най-големият поток от туристи се очаква в петък и събота.

От утре вече е в сила и заповедта за временна организация на движението. В 07:00 часа ще бъде ограничен достъпът на автомобили от кръстовището на улица „Пирин“ с ул. „Найден Геров“. По посока Пирин ще бъдат пропускани само коли с пропуск и специален режим./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP