“Светлината в модерното изкуство”- още един автор модернист от Сандански

26 Юни 2019 | 15:52
0 коментара
Култура

Ако пристъпиш много рязко към картините на Мариана Везарова имаш чувството, че ще се разпръснат в пространството.

Но ефира те грабва и политаш в един омаен свят на пеперудения трепет в пъстроцветната дъга.

С притаен и скромен поглед, боязлива усмивка, като един блян, виждаш крехката фигура на художничка сред тези обаятелни платна, съчетали в себе си експресионизъм, минимализъм, и абстракционизъм.

Макар многобройните самостоятелни изложби, вече 25, Мариана Везарова няма в себе си онзи нарцисизъм, характерен за преуспелите големи художници. Напротив! Носеща в себе си смелостта на Фрида Кало, непримиримостта на Джорджия О’ Кииф и нежността на Елисавета Консулова Вазова, отпечатъка в картините й носи онзи нереален свят съпоставящ в себе си несъвместими реалности, емооционална сила и поетична простота.

Тази година в град Сандански културните събития изпреварват зрителския интерес. И ето тази изложба, необикновена, завладяваща и вдъхновяваща ще ни направи по- богати, по- одухотворени, по- мечтателни, защото отваря пред сетивата ни нови светове.

Но не само картините ще ни завладеят. Изложбата на фона на инструментален саунд ще взриви почитателите на модерното изкуство и ще ни предизвика да вникнем в картините на Мариана Везарова, които сами по себе си са музика, идваща от някъде там далеч , от небитието, но близка и стопляща.
29.06. 2019 г. в Базиликата от 21.00 часа изложбата на Мариана Везарова “Светлината в модерното изкуство”

Добавете Вашия коментар

TOP